Elementem dopełniającym atmosferę każdego miejsca i sercem każdego domu jest kuchnia. Dlatego Goście odwiedzający nasz hotel goszczeni są wykwintną kuchnią europejską, polską oraz lokalnymi specjałami. Również jeżeli będą Państwo tylko przejazdem w Busku-Zdroju, zapraszamy na wyśmienity lunch lub kolację. Życzymy smacznego!
Zobacz menu Restauracji Ponidzie
Biorąc pod uwagę komfort naszych Gości oraz duże zainteresowanie Restauracją Ponidzie informujemy, iż zamówienia A’la carte dla Gości z zewnątrz będą realizowane wyłącznie po wcześniejszej rezerwacji.
Restauracja Ponidzie to jedyne takie miejsce w Busku-Zdroju. Wyjątkowe, eleganckie wnętrza potrafią pomieścić do 250 Gości. Tutaj dzień rozpoczynamy od wykwintnego bufetu śniadaniowego przy aromatycznej kawie. Po południu cieszymy podniebienie lekkim lunchem, a wieczorem kosztujemy lokalnych specjałów. Wszystko to przy nastrojowej muzyce, w akompaniamencie wykwintnych win i niepowtarzalnych deserów. Nasze kulinarne smaki i zapachy wiążą kuchnię europejską w stylu fusion z bogactwem produktów regionalnych. Restauracja hotelowa, połączona bezpośrednio z piękną i przeszkloną oranżerią, idealnie nadaje się na wszelkiego rodzaju spotkania biznesowe i prywatne. Można organizować tutaj różnorakie wydarzenia i uroczystości - od imprez integracyjnych i firmowych, poprzez komunie, chrzciny, aż po jubileusze i urodziny.
O restauracji Ponidzie wspomniał perstiżowy przewodnik "Gault & Millau", nadając jej po raz kolejny kulinarną złotą czapkę.
Bycie szefem kuchni w restauracji Ponidzie to dla mnie wielki zaszczyt, wyzwanie, a przede wszystkim szansa pracy ze wspaniałymi ludźmi i możliwość realizowania wspólnej pasji jaką jest gotowanie. Naszym celem jest nieustanne poszukiwanie kulinarnych inspiracji i smaków, by zadowolić nawet najbardziej wymagające gusta naszych Gości .
Dania, które oferujemy, przygotowujemy z wielką starannością korzystając z bogactwa zarówno lokalnych jak i wyselekcjonowanych produktów z najwyższej jakości.
Wraz z zespołem z przyjemnością zabierzemy Państwa w kulinarną podróż.