"Buskie Potyczki Kulinarne" w hotelowym ogrodzie.

Już po raz trzeci mieliśmy okazję gościć utalentowanych kulinarnie uczniów szkół gastronomicznych z województwa świętokrzyskiego.

Pięć 2-osobowych zespołów zaprezentowało popisowe dania, na bazie lokalnych produktów: karpia królewskiego z terenów Ponidzia oraz sera twarogowego z Jędrzejowa.

Na przygotowanie kulinarnych arcydzieł uczniowie mieli dwie godziny, po upływie których jury oceniło smak oraz wygląd serwowanych potraw.

Po burzliwych obradach komisja ogłosiła zwycięzców:

I miejsce:  Gabriela Sput i Małgorzata Wójcik z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 1 w Busku-Zdroju.

II miejsce: Martyna Basa i Monika Jankowska z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 1 w Busku-Zdroju.

III miejsce:  Dominika Korczak, Karol Wojtaś z Zespołu Szkół Techniczno-Informatycznych w Busku-Zdroju.

 

Serdecznie gratulujemy wszystkim uczestnikom oraz życzymy dalszych sukcesów. 

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij