Wieczór Kuchni Małopolskiej (Góralskiej)

Po cyklu wieczorów kuchni świata, Słoneczny Zdrój stawia na polski regionalizm. W lutym tematem przewodnim będzie kuchnia regionu małopolskiego, a dokładniej kuchnia góralska.

Po cyklu wieczorów kuchni świata, Słoneczny Zdrój stawia na polski regionalizm. W lutym tematem przewodnim będzie kuchnia małopolska, a dokładniej góralska. Za sprawą biesiady, zabaw i zespołu na żywo, chatę przy hotelu wypełni prawdziwie góralska atmosfera. Spróbujemy specjałów tamtejszej kuchni, a wieczór umili gość specjalny - Kazia Staszel, szef kuchni Hotelu Marilor w Zakopanym.

W autorskim menu znajdą się:

- Zakąska  
Torcik z kaszanki ułożony na karmelizowanym jabłku z musem chrzanowym w nakryciu świeżej rukoli

- Zupa
Góralska kwaśnica ze skwarkami i gotowanym ziemniakiem

- Danie główne
Jagnięcina duszona w warzywach ułożona na moskolach z dodatkiem kapusty czerwonej , śliwki suszonej i sosu oscypkowego

- Deser
Mus makowo-bakaliowy z karmelizowanymi malinami

Całości akompaniować będzie grający na żywo zespół góralski! 

DATA: 21 lutego 2015 r.
GODZ.: 18:00
MIEJSCE: Chata przy hotelu 
CENA: 90 PLN / os.
Prosimy o wcześniejszą rezerwację pod nr tel.: 41/ 378 88 21 lub 668 868 600  lub email: fb@slonecznyzdroj.pl .
Wymagana przedpłata w formie bezzwrotnego zadatku w wysokości 50 % do 16 lutego 2015 lub 100 % w późniejszym terminie.

 

Kazimiera Staszel

Szefowa kuchni w *****Hotelu Villa Marilor w Zakopanem, góralka z krwi i kości. Wystąpiła w filmie promującym polską kuchnię góralską w Projekcie UE Tatry, uczestniczyła również w World Culinary Cup 2010 w Luksemburgu. Aktywnie włącza się w akcje promujące region Podhala.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij