Wieczór Kuchni Portugalskiej

-

Z powodu niewielkiego zainteresowania Wieczór Kuchni Portugalskiej został odwołany. 

Kuchnia Portugalska posiada wiele wpływów śródziemnomorskich. Zauważalne są także nawiązania do dawnych posiadłości kolonialnych Portugalii, czego dowodem są stosowane przyprawy - piri piri (małe, ogniste papryczki chili), czarny pieprz, cynamon, wanilia i szafran. W kuchni tej znajdziemy też kolendrę i pietruszkę. Bardzo ważna jest oliwa z oliwek, używana zarówno do gotowania posiłków, jak i nadawania im określonego aromatu. Zestawienie octu, oliwy i mielonej papryki jest powszechnie stosowanym dodatkiem do potraw.

Menu podczas wieczoru:

  • Zupa z solonego dorsza z musem z pieczonej papryki i kolendrą
  • Przystawka – pieczone sardynki z czosnkiem niedźwiedzim i ziołową kruszonką
  • Danie główne – płonące pieczone prosie (leitao da Bairrada) – krojone na sali
  • Deser – tarta ze słodkim twarożkiem z bakaliami i prażonymi migdałami podana na sosie jeżynowym
  • Wino białe i czerwone 

 

Cena: 90 zł
Miejsce: Restauracja Ponidzie
Termin: 23 sierpnia 2014
Godzina: 19.00
Prosimy o wcześniejszą rezerwację pod nr tel.: 041/ 378 88 21 lub email: fb@slonecznyzdroj.pl.
Wymagana przedpłata w formie bezzwrotnego zadatku: 50 % do 18 sierpnia 2014 lub 100 % w późniejszym terminie.

Szczegółowy opis i informacje na temat menu i atrakcji dodatkowych podamy wkrótce.

Flaga Portugalii

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij