"Buskie Potyczki Kulinarne" w hotelowym ogrodzie.

Już po raz trzeci mieliśmy okazję gościć utalentowanych kulinarnie uczniów szkół gastronomicznych z województwa świętokrzyskiego.

Pięć 2-osobowych zespołów zaprezentowało popisowe dania, na bazie lokalnych produktów: karpia królewskiego z terenów Ponidzia oraz sera twarogowego z Jędrzejowa.

Na przygotowanie kulinarnych arcydzieł uczniowie mieli dwie godziny, po upływie których jury oceniło smak oraz wygląd serwowanych potraw.

Po burzliwych obradach komisja ogłosiła zwycięzców:

I miejsce:  Gabriela Sput i Małgorzata Wójcik z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 1 w Busku-Zdroju.

II miejsce: Martyna Basa i Monika Jankowska z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 1 w Busku-Zdroju.

III miejsce:  Dominika Korczak, Karol Wojtaś z Zespołu Szkół Techniczno-Informatycznych w Busku-Zdroju.

 

Serdecznie gratulujemy wszystkim uczestnikom oraz życzymy dalszych sukcesów. 

This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close