Wigilia Firmowa w Restauracji Ponidzie
MENU KOLACJI WIGILIJNEJ 2022
1. MENU WIGILIJNE SERWOWANE 85 PLN/os.
Przystawka
- Śledź z nutą octu jabłkowego z farszem z bakalii, dymki oraz regionalnego miodu
Zupa
- Barszcz czerwony z uszkami grzybowymi
Danie główne
- Dzwonki panierowanego karpia/ ziemniaki puree z koperkiem/ surówka z kiszonej kapusty z marchewką
Napoje
- Kompot z suszu owocowego (jabłka ,morele, gruszki, śliwki) / Kawa, herbata
2. MENU WIGILIJNE SERWOWANE 95 PLN/os.
Przystawka
- Śledź bałtycki na ziemi z piernika z dodatkiem puchu śliwkowego oraz czarnej siatki
Zupa
- Krem grzybowy / krokiet z wędzonego łososia / marynowany borowik
Danie główne
- Pieczony z cytrusami filet z łososia/sos cytrusowy z nuta piernika /ziemniaki puree z grzybami /surówka z kiszonej kapusty z bakaliami
Deser
- Sernik na spodzie makowym z sosem waniliowym
Napoje
- Kompot z suszu owocowego (jabłka ,morele, gruszki, śliwki) / Kawa, herbata
3. MENU WIGILIJNE SERWOWANE 110 PLN/os.
Przystawka
- Korzenna bagietka zapieczona z borowikami smażonymi na klarowanym maśle z dodatkiem czosnku i natki pietruszki
Zupa
- Barszcz czerwony z wigilijnymi uszkami
Danie główne
- Polędwica z dorsza smażona na maśle z sosem szafranowym/ziemniaki puree z aromatem trufli/surówka z kiszonej kapusty z bakaliami i filetami z pomarańczy
Deser
- Sernik karmelowy/lody z kasztanów/mus malinowy/sezam
Napoje
- Kompot z suszu owocowego (jabłka ,morele, gruszki, śliwki) / Kawa, herbata
4. MENU WIGILIJNE BUFETOWE 100 PLN
Zupa (2 do wyboru)
- Esencja grzybowa z łazankami / Barszcz czerwony z uszkami grzybowymi / Zupa rybna z warzywami
Danie główne (2 do wyboru)
- Pstrąg pieczony z czosnkiem, orzechami pekan i koperkiem / Stek z łososia pieczonego na soli morskiej / Panierowane dzwonki z karpia królewskiego
Dodatki
- Ziemniaki puree obsypane prażonymi pestkami dyni i słonecznika / Kasza gryczana z grzybami i suszonymi śliwkami / Kapusta z grzybami po staropolsku
Deser
- Selekcja świątecznych ciast ( 3 rodzaje )
Napoje
- Kompot z suszu owocowego (jabłka ,morele, gruszki, śliwki) / Kawa/herbata
5. MENU WIGILIJNE SERWOWANE + BUFET 135 PLN/os.
MENU SERWOWANE (3-dania)
Przystawka
- Śledź z nutą octu jabłkowego z farszem z bakalii, dymki oraz regionalnego miodu
Zupa
- Barszcz czerwony z uszkami grzybowymi
Danie główne
- Dzwonki panierowanego karpia/ ziemniaki puree z koperkiem/ surówka z kiszonej kapusty z marchewką
MENU BUFETOWE
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Śledzie w śmietanie z jabłkami sandomierskimi
- Śledzie po staropolsku zawijane z farszem miodowo – śliwkowym
- Paszteciki wigilijne z kapustą i grzybami
- Tradycyjny groch z kapustą
- Sałatka a’la Ponidzie z wędzonymi rybami i octowymi piklami
- Selekcja świątecznych ciast ( 3 rodzaje )
Napoje
- Kompot z suszu owocowego (jabłka ,morele, gruszki, śliwki) / Kawa/herbata
6. MENU WIGILIJNE SERWOWANE + BUFET 150 PLN/os.
MENU SERWOWANE (4-dania)
Przystawka
- Śledź bałtycki na ziemi z piernika z dodatkiem puchu śliwkowego oraz czarnej siatki
Zupa
- Barszcz czerwony z uszkami grzybowymi
Danie główne
- Pieczony z cytrusami filet z łososia/sos cytrusowy z nuta piernika /ziemniaki puree z grzybami /surówka z kiszonej kapusty z bakaliami
Deser
- Sernik na spodzie makowym z sosem waniliowym
MENU BUFETOWE
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Śledzie w śmietanie z jabłkami sandomierskimi
- Śledzie po staropolsku zawijane z farszem miodowo – śliwkowym
- Paszteciki wigilijne z kapustą i grzybami
- Tradycyjny groch z kapustą
- Sałatka a’la Ponidzie z wędzonymi rybami i octowymi piklami
- Selekcja świątecznych ciast ( 3 rodzaje )
Napoje
- Kompot z suszu owocowego (jabłka ,morele, gruszki, śliwki) / Kawa/herbata