Wigilie firmowe 2022

Wielkimi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia. Czas podsumowań, życzeń i serdeczności. Czas spotkań rodzinnych, ale także i firmowych. Zapraszamy do spędzenia tych wyjątkowych chwil właśnie z nami.  Skontaktuj się z nami, a my zorganizujemy wszystko za Ciebie.

Wigilia Firmowa w Restauracji Ponidzie

 

MENU KOLACJI WIGILIJNEJ 2022

 

 1. MENU WIGILIJNE SERWOWANE 85 PLN/os.

Przystawka 

- Śledź z nutą octu jabłkowego z farszem z bakalii, dymki oraz regionalnego miodu

Zupa

- Barszcz czerwony z uszkami grzybowymi 

Danie główne 

- Dzwonki panierowanego karpia/ ziemniaki puree z koperkiem/ surówka z kiszonej kapusty z marchewką   

Napoje

- Kompot z suszu owocowego (jabłka ,morele,  gruszki, śliwki)  / Kawa, herbata

 

 2. MENU WIGILIJNE SERWOWANE 95 PLN/os.

Przystawka 

- Śledź bałtycki na ziemi z piernika z dodatkiem puchu śliwkowego oraz czarnej siatki  

Zupa

- Krem grzybowy / krokiet z wędzonego łososia   / marynowany borowik

Danie główne

- Pieczony z cytrusami filet z łososia/sos cytrusowy z nuta piernika /ziemniaki puree z grzybami /surówka z kiszonej kapusty z bakaliami

Deser

- Sernik na spodzie makowym z sosem waniliowym

Napoje

- Kompot z suszu owocowego (jabłka ,morele,  gruszki, śliwki) / Kawa, herbata

 

 3. MENU WIGILIJNE SERWOWANE 110 PLN/os.

  Przystawka 

- Korzenna bagietka zapieczona z borowikami smażonymi na klarowanym maśle z dodatkiem czosnku i natki pietruszki

Zupa

- Barszcz czerwony z wigilijnymi uszkami  

Danie główne

- Polędwica z dorsza smażona na maśle z sosem szafranowym/ziemniaki puree z aromatem trufli/surówka z kiszonej kapusty z bakaliami i filetami z pomarańczy

Deser

- Sernik karmelowy/lody z kasztanów/mus malinowy/sezam

Napoje

- Kompot z suszu owocowego (jabłka ,morele,  gruszki, śliwki) / Kawa, herbata

 

 4. MENU WIGILIJNE BUFETOWE 100 PLN

Zupa (2 do wyboru)

- Esencja grzybowa  z łazankami / Barszcz czerwony z uszkami grzybowymi /  Zupa rybna z warzywami

 

Danie główne (2 do wyboru)

- Pstrąg pieczony z czosnkiem, orzechami pekan i koperkiem / Stek z łososia pieczonego na soli morskiej / Panierowane dzwonki z karpia królewskiego

Dodatki

- Ziemniaki puree obsypane prażonymi pestkami dyni i słonecznika / Kasza gryczana z grzybami i suszonymi śliwkami / Kapusta z grzybami po staropolsku

Deser

- Selekcja świątecznych ciast  ( 3 rodzaje )

Napoje

- Kompot z suszu owocowego (jabłka ,morele,  gruszki, śliwki) / Kawa/herbata

 

 

 5. MENU WIGILIJNE SERWOWANE + BUFET 135 PLN/os. 

 

MENU SERWOWANE (3-dania)

Przystawka 

- Śledź z nutą octu jabłkowego z farszem z bakalii, dymki oraz regionalnego miodu

Zupa

- Barszcz czerwony z uszkami grzybowymi 

Danie główne 

- Dzwonki panierowanego karpia/ ziemniaki puree z koperkiem/ surówka z kiszonej kapusty z marchewką  

 

MENU BUFETOWE 

 - Pierogi z kapustą i grzybami 

- Tradycyjna sałatka jarzynowa 

- Śledzie w śmietanie z jabłkami sandomierskimi

- Śledzie po staropolsku zawijane z farszem miodowo – śliwkowym 

- Paszteciki wigilijne z kapustą i grzybami 

- Tradycyjny groch z kapustą 

- Sałatka a’la Ponidzie z wędzonymi rybami i octowymi piklami

- Selekcja świątecznych ciast  ( 3 rodzaje )

Napoje

- Kompot z suszu owocowego (jabłka ,morele,  gruszki, śliwki) / Kawa/herbata

 

 

 6. MENU WIGILIJNE SERWOWANE + BUFET 150 PLN/os. 

MENU SERWOWANE (4-dania)

Przystawka 

- Śledź bałtycki na ziemi z piernika z dodatkiem puchu śliwkowego oraz czarnej siatki 

Zupa

- Barszcz czerwony z uszkami grzybowymi 

Danie główne

- Pieczony z cytrusami filet z łososia/sos cytrusowy z nuta piernika /ziemniaki puree z grzybami /surówka z kiszonej kapusty z bakaliami

Deser

- Sernik na spodzie makowym z sosem waniliowym

MENU BUFETOWE 

 - Pierogi z kapustą i grzybami 

- Tradycyjna sałatka jarzynowa 

- Śledzie w śmietanie  z jabłkami sandomierskimi

- Śledzie po staropolsku zawijane z farszem miodowo – śliwkowym 

- Paszteciki wigilijne z kapustą i grzybami 

- Tradycyjny groch z kapustą 

- Sałatka a’la Ponidzie z wędzonymi rybami i octowymi piklami

- Selekcja świątecznych ciast  ( 3 rodzaje )

Napoje

- Kompot z suszu owocowego (jabłka ,morele,  gruszki, śliwki) / Kawa/herbata

 

Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Grupa PSB Handel S.A., Wełecz 142, 28-100, BUSKO-ZDRÓJ Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności). Zmiany ustawień plików cookies możesz dokonać w ustawieniach.

Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Pliki cookies niezbędne do funkcjonowania strony

Pliki cookies niezbędne do działania usług dostępnych na stronie internetowej, umożliwiające przeglądanie ofert, dokonywanie rezerwacji, wspierające mechanizmy bezpieczeństwa m.in: uwierzytelnianie użytkowników i wykrywanie nadużyć.

Pliki cookies analityczne

Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania, oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika,

Pliki cookies marketingowe

Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji, oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich.

Twoje preferencje nie zostały jeszcze zapisane